Na području Konjica aktivno više požara, na Bišća Polju gorio automobil

U protekla 24 sata, na području Mostara (Malo Polje) gorila je trava i nisko rastinje, a na Bišća Polju gorio je automobil.

U mjestu Cerići (opština Konjic) izgorilo je sto kvadratnih metara šume. Aktivan je šumski požar u Ovčarima, a dio požara u pravcu sela Zagorice i brdu Zlatar je ugašen, dok je požar prema selu Džepi i dalje aktivan i ima tendenciju širenja. Na svu sreću, stanovništvo nije ugroženo. Aktivan je požar iznad sela Ljesovina i širi se prema planini Bitovnji.

U Gabeli, Gnjilištu i na Adi (Čapljina) gorila je trava, nisko rastinje, otpad, kupina i smeće.

U Čalićima (Čitluk) gorila je trava i nisko rastinje.

U ulici Omladinsko šetalište (Jablanica) gorio je kontejner sa smećem, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

Juče ujutro, D. M. iz Mostara prijavio je postojanje neeksplodiranog ubojitog sredstva. Iz firme „Feroprom“d.o.o. na Bišća Polju u Mostaru prijavljeno je postojanje neeksplodiranog ubojitog sredstva, a prijava o pronalasku NUS-a stigla je i iz OC CZ Stolac. Prijave su proslijeđene timu Mostar „A“ i Službi za uklanjanje NUS-a pri FUCZ-e Sarajevo.

Na području HNK-a registrovano je 9 krivičnih djela i 2 slučaja remećenja ajvnog reda i mira,a  dogodile su se i 4 saobraćajne nesreće, u kojima je 5 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

(NovaSloboda.ba)