Oduzeta veća količina sportskih patika u vrijednosti od 200.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, oduzeli su veću količinu sportskih patika u vrijednosti oko 200.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa RC Tuzla, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, vršeći provjere porijekla robe u trgovačkim radnjama na područiju Brčko Distrikta otkrili su i oduzeli veću količinu sportskih patika. U tri odvojena slučaja, a na osnovu obavještajnih informacija, oduzeli su robu stranog porijekla bez dokumentacije o porijeklu. Radilo se o renomiranim svjetskim markama patika (Adidas i Nike) i to 2.573 para. Vrijednost oduzete robe iznosi oko 200.000 KM.

Počinioci prekršaja su prihvatili odgovornost i roba za koju nije postojala odgovarajuća dokumentacija je trajno oduzeta..

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

V. B.

(NovaSloboda.ba)