Zvorničanin u “škodi” krijumčario osam migranata

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv B. D. iz Zvornika, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi.

B. D. je prije dva dana, u noćnim satima, pobjegao iz automobila uočivši policiju, u mjestu Tabanci, kod Zvornika.

U putničkom automobilu marke „škoda“, koga je vozio, policijski službenici su zatekli osam osoba iz Iraka i Sirije, za koje postoji sumnja da su ilegalno prešli bh. granicu sa susjednom državom.

“Preduzimajući dalje mjere i radnje s ciljem pronalaska i identifikacije osumnjičenog, policijski službenici su na osnovu preduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti identifikovali B. D. iz Zvornika, koji se sumnjiči da je tom prilikom upravljao vozilom, prevozeći osobe za koje se sumnja da su ilegalno prešle granicu, zbog čega je protiv osumnjičenog podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu”, pojašnjava se u saopštenju Policijske uprave Zvornik.  

U  devet mjeseci ovegodine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je sedam krivičnih djela krijumčarenje ljudi.

(Fena)