Pritvor za Senadu Todorović i Adisu Dropić Đorđević za navođenje na prostituciju

Opštinski sud u Srebreniku prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Senadu Todorović (53), nastanjenu na području Srebrenika i Adisu Dropić Đorđević (34) iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na prostituciju.

Postoji osnovana sumnja da je Todorović od 2017. do kraja oktobra 2019. godine navodila i podsticala veći broj ženskih osoba da gostima njenog ugostiteljskog objekta na području Srebrenika pružaju seksualne usluge za novac, u sobama u objektu ili na nekim drugim lokacijama. Pri tome je dio novca uzimala za sebe, a dio su zadržavale djevojke ili  je takođe od gostiju ovih objekata direktno dobijala određene novčane iznose ili poklone za te usluge.

Adisa Dropić Đorđević je osumnjičena da je od juna do kraja oktobra 2019. godine  u Srebreniku i Tuzli vodila određene djevojke u ugostiteljski objekat kod Todorović, koja ih je navodila da pružaju seksualne usluge gostima, te je, takođe, i sama navodila određeni broj djevojaka  da jednom muškarcu na različitim lokacijama pružaju seksualne usluge i od njega i djevojaka uzimala određene novčane iznose za te usluge.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su, po nalogu Tužilaštva i naredbi Opštinskog suda Srebrenik, izvršili pretrese ugostiteljskog objekta u vlasništvu Todorović, kao i na drugim lokacijama koje su koristile osumnjičene, nakon čega su lišene slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(Fena)