U Goraždu sin satarom pokušao ubiti 82. godišnjeg oca

Tužilaštvo Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde zatražilo je jednomjesečni pritvor za osumnjičenog K. S (1963.) koji je u noći 31. oktobra pokušao ubiti svog oca K. Š. (1937.) u ulici 43. drinske brigade u Goraždu.

U međuvremenu, osumnjičeni je zadržan u pritvoru još 24 sata.

U kantonalnom tužilaštvu ističu da je K.S., nakon kraće prepirke, oca udario satarom u predjelu glave, a potom se sam prijavio u prostorije MUP-a BPK Goražde.

“Tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju, osumnjičeni se sam prijavio nakon počinjenog djela u MUP BPK, a u ovom trenutku Tužilaštvo je nakon uzimanja izjava i prikupljanja dokaza podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu u Goraždu za određivanje pritvora za osumnjičenog”, kazao je kantonalni tužilac u Goraždu Predrag Golubović.

Dodao je da su tokom uviđaja pribavljeni određeni dokazi, dok će se naredne sedmice obaviti i vještačenje.

“Oštećena osoba je zadržana u Kantonalnoj bolnici, s obzirom da riječ o starijem licu narušenog zdravlja. On je zadobio dvije posjekotine u predjelu glave, riječ je o velikim posjekotinama prema preliminarnim rezultatima. Još nemamo nalaz vještačenja o karakteru i vrsti povreda, međutim ono što se vidi iz preliminarnog nalaza što je dostavljen iz Kantonalne bolnice, oštećeni je trenutno stabilan”, dodao je Golubović.

(Fena)