Poze u ružama

Instagram trend, koji poput oluje osvaja svijet: „Rose pose“, Poza u ružama, iako malo nepraktičan, ima čak i zdravstvene beneficije.

Za poziranje u ružama potrebno je kadu napuniti vodom, a onda u nju staviti cvijetne latice. Prema India Timesu, latice ruže su prirodni tonik, smiruju kožu i daju joj potrebnu vlažnost. Pomažu kod smirivanja anksioznosti, i laganog sna.

Influenceri, bolje reći influencerke pune svoje kade vodom i cvijeće, i instagram je ovih dana pun fotografija, kao u prilogu, promovišući osjećaj dobrobiti i tropskih vibracija lijepog odmora. Poseban ugođaj daju latice ruže, u skladu sa njenim bojama i romantikom, a tu se posebno ističu latice bijele boje.

Jedno od najpopularnijih mjesta za obavljenje cvjetne kupke je indonezijsko odmaralište Bali, o čemu mogu svjedočiti oni koji su tamo bili. Takođe, i popularna svetišta u Uluwatu i Seminyak nude iskustvo kupanja, pri čemu neki čak u kadi prave oblike poput zvijezda i srca, prije nego što uđete u nju.

Modeli Elle Morris, Natyse Chan i šminkerica Jaz Hand fotografisali su se opuštajući se u toplim vodama bazena s laticama. Neke od njih nose bikinije za improvizovani fotošop, dok druge svoje tijelo skrivaju cvijećem sa rukama postavljenim prilično strateški.

Nekada je bila vrlo popularna ideja da se parovi, posebno na medenom mjesecu, banjaju u kadi sa laticama ruža, a u najnovijim fotografijama ovog trenda vide se samo slike solo žena.

Ako želite sami napraviti slične fotografije kod kuće, osigurajte da u kadi ne bude dodatnog ulja, jer će se cvijeće samo prilijepiti za vaše tijelo.

I preporuka, možda ćete morati postaviti stativ, ako nemate nekoga,  koga bi voljeli sa vama u kupaonici.

(dailymail)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)