Kod A. V. u Vrapčićima pronađeno oružje, municija i droga

Sinoć, oko 19,15 sati, policijski službenici Sektora krim. policije MUP-a HNK-a, PS Mostar Centar i PS Mostar Sjever su, po naredbi Opštinskog suda Mostar, a zbog sumnje u međunarodnu trgovinu vatrenim oružjem, izvršili pretres kuće u naselju Vrapčići Mostar korisnika A. V. (1979.). Pretresom su pronađene dvije automatske puške, jedan pištolj, veća količina municije za pištolj, nepoznata biljna materija koja asocira na marihuanu, praškasta materija koja asocira na heroin, jedan mobitel sa sim karticom. Svi predmeti su uz potvrdu izuzeti od A. V, dok je od holandske državljanke L. L. (1980.) izuzet jedan mobitel sa sim karticom. A. V. i L. L. su lišeni slobode, a o svemu je upoznat nadležni tužilac. U toku je kriminalistička obrada, saopšteno je danas iz MUP-a HNK-a.

Proteklog vikenda, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 15 krivičnih djela (8 na području Mostara, 3 na području Čapljine, 2 na području Prozor-Rame, i po 1 na području Čitluka i području Neuma) i 9 slučajeva remećenja javnog reda i mira (5 na području Mostara, 2 na području Jablanice i po 1 na području Stoca i Konjica).

Dogodilo se i 28 saobraćajnih nesreća (10 na području Mostara, 6 na području Stoca, 5 na području Jablanice, 4 na području Konjica, 2 na području Čapljine  i 1 na području Čitluka), u kojima su 4 lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, a 4 lica lakše tjelesne povrede.  

(NovaSloboda.ba)