Niko Kovač više nije trener Bayerna

Niko Kovač (48) više nije trener munchenskog Bayerna, objavio je u nedelju njemački fudbalski velikan.

Na hitnom sastanku, koji je održan u nedelju, Kovač je ponudio ostavku, a čelnici kluba su je prihvatili.

“Nastupi našeg tima posljednjih sedmica i rezultati koje smo ostvarili, pokazali su nam da je bilo potrebno djelovati. Uli Hoenes, Hasan Salihamidžić i ja imali smo otvorenu i ozbiljnu raspravu s Nikom i došli smo do međusobne odluke da Niko više nije glavni trener Bayerna. Svi žalimo zbog tog razvoja. Želio bih zahvaliti Kovaču u ime kluba za njegov rad, posebno za dvostruku pobjedu prošle sezone,” naglasio je izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge.

“Mislim da je ovo ispravna odluka kluba. Rezultati i način na koji smo igrali u posljednje vrijeme doveli su me do ove odluke. Moj brat Robert i željeli bismo se zahvaliti Bayernu za ovih posljednjih 18 mjeseci. Za to vrijeme, naša je momčad osvojila Bundesligu, DFB kup i Superkup. Bilo je to dobro vrijeme i želim klubu sve najbolje,” dodao je hrvatski stručnjak.

Do daljeg, ekipu će voditi pomoćni trener Hansi Flick. Međutim, nagađa se kako bi ime novog trenera moglo biti vrlo brzo poznato.

“Očekujem od naših igrača pozitivan impuls i apsolutnu želju za nastupom, kako bismo postigli ciljeve ove sezoni”, rekao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.