Veče flaute i gitare: Koncert Nuclear Okra i Levente Guitar Dua

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača organizuje koncert,  5. novembra, s početkom u 19 sat,i na kome će ugostiti Nuclear Okra novi i uzbudljivi duo iz Oklahome iz SAD-a, koji čine  Larry Hammett, gitara i Miranda Arana, flauta, te Levante Guitar Duo Vojislav & Aleksandra Ivanović.

Radi se o izuzetno atraktivnom programu gitare i flaute i sigurno će biti zanimljiv mostarskoj publici. Na programu su autorske kompozicije i aranžmani muzike inspirisani klasikom, ali i Jazz-om i tradicionalnom muzikom Balkana i svijeta.

Crpeći inspiraciju iz velikog izvođačkog iskustva i poznavanja najrazličitijih žanrova: klasične, renesansne, jazz, flamenco, latin i balkanske muzike, ovi umjetnici stvaraju muzičko tkanje od poznatih i egzotičnih zvukova obogaćeno uzbudljivim improvizacijama, modernim tehnikama izvođenja i originalnim kompozicijama.

Nastupali su širom Evrope i Amerike na festivalima i u značajnim koncertnim dvoranama Sharp Concert Hall, the Fred Jones Jr. Museum, the Norman Performing Arts Center i mnogim drugim, ali i kao ulični muzičarii i učesnici alternativnih muzičkih događanja.

Za sve ljubitelje dobre i kvalitetne muzike ulaz je slobodan!

(NovaSloboda.ba)