Studenti Sveučilišta u Mostaru biraju svoje predstavnike

Na Sveučilištu u Mostaru u toku je izborna procedura studentskih predstavnika, a trenutno su otvorene prijave za kandidature predstavnika i zamjenika predstavnika godina, te fakulteta.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru najviše je predstavničko tijelo studenata na toj visokoškolskoj ustanovi. Predstavnici svakog od ukupno 11 fakulteta, predsjednici i zamjenici, čine Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, te oni biraju predsjednika i zamjenika Studentskog zbora na nivou Sveučilišta.

Prijave kandidatura moguće je obaviti popunjavanjem prijavnog obrasca u uredu Studentskog zbora, koji je otvoren svaki radni dan od 10 do 14 sati, a prijave se zaključuju u petak, 8. novembra.

“Pozivamo studente da se kandiduju za ponuđene pozicije, a pogotovo da na izborni dan 13. novembra pristupe glasanju, koje će se održati na svakom fakultetu pojedinačno od 9 do 15 sati”, kazao je trenutni v. d. predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Ivo Čarapina.

Inače, studentski predstavnici na Sveučilištu u Mostaru učestvuju u organima odlučivanja na način da su na svakom fakultetu dio naučno-nastavnih vijeća, a na nivou Sveučilišta učestvuju u radu Senata sa svoja tri predstavnika, saopšteno je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

(Fena)