Svijet i u svijetu svašta – Slike dana

Demonstracije u Chilleu. Jedan učesnik je istrčao na ulicu sa kuharskom kapom na glavi, dok demonstranti kamanjem gađaju snage bezbjednosti u gradu Valparaiaso.

Model pištolja James Bonda, pod imenom “James Bond New Gun”, koji su dizajnirali David Collins i Floris Van Den Broecke, bio je izložen u aukcijskoj kući Sotheby u Londonu.

Posljednji uspon. Turisti su krenuli na uspon na svetu planinu Uluru u Australiji, koja je još poznata i kao Ayers Rock, posljednjeg dana, prije nego što je na snagu stupila zabrana uspona na ovu planinu.

Na Bondi Beachu u australijskom Sydneyu jedan čovjek pozira ispred ružičasto obojene skulpture tenka. Umjetnost u spektakularnom ambijentu. Bondi plaža je postala mjesto izlaganja različitih skulptura, a posjetioci reaguju vrlo različito, kako na neuobičajeno izložbeno mjesto, tako i na neobične eksponate, kao što je i ovaj tenk.

Ribari stoje na pristaništu ispred kulisa grada Kuwaita, bacajući svoje udice u nadi da će uloviti nešto spektakularno. U svakom slučaju, u sjećanju će im ostati neobičan pogled na skyline u noći.

Na godišnjoj paradi u čast mrtvih u Mexico Cityju, učesnici su prepuštali mašti boju i izgled njihovih kostima.

U vrijeme jedne narodne svečanosti u Guatemali, jedna trogodišnja djevojčica je iskoristila priliku, kad o njoj niko nije vodio računa, i poslužila se ne baš malenom cigarom. Nešto vrlo neobično i neobjašnjivo za naše uslove.

Demonstracije u Iraku. Studenti univerziteta u gradu Basra demonstrirali su protiv tamnošnje vlade. Jedna slika koja nije baš tako česta u medijima.

Vjetar raspuhuje žar na granama izgorjelog hrasta. Na nebu se vidi sjaj zvijezda. Vatrogasci su se danima borili protiv šumskih požara u Kaliforniji.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)