GO SNSD Mostar: Izbor ministra predloženog od strane SNSD-a osigurava legitimno predstavljanje srpskog naroda u HNK-u

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Gradskog odbora SNSD Mostar, , na jednoj od tačaka dnevnog reda raspravljalo se i o nedavnom imenovanju g. Nevenka Hercega za mandatara za sastav nove Vlade HNK-a, navodi se u saopštenju.

Povodom toga, donesen je zaključak da se pozove mandatar i svi relevantni učesnici formiranja vlade da u proces formiranja vlade uključe predstavnike SNSD, kao stranke čija je lista dobila najviše glasova srpskog naroda na području HNK. Očekujemo da se ispoštuje pravilo legimititeta i autentičnog predstavljanja naroda, tako da SNSD  predloži svog kandidata za ministra u Vladi HNK-a.

„Izbor Vlade bez ministra iz reda srpskog naroda bio bi jednako neprihvatljiv kao izbor nelegitimnog predstavnika koji bi radio isključivo za interese stranke koja ga je predložila, a ne naroda koji, navodno, predstavlja. Nadamo se da se praksa iz nekoliko prethodnih izbornih ciklusa neće nastaviti i ovoga puta. Smatramo da nije prihvatljivo da jedan narod bira drugom predstavnike, te da se tako produbljuje jaz i nepovjerenje među narodima što ne odgovara nikome. Jedino će izbor ministra predloženog od strane SNSD osigurati legitimno predstavljanje srpskog naroda u HNK-u“, stoji na kraju saopštenja GO SNSD-a Mostar.

(NovaSloboda.ba)