Klub poslanika SDP-a u Skupštini HNK-a: SNSD bi da drži kantar za mjerenje nacionalne pripadnosti

Vezano za saopštenje „novog saziva“ Gradskog odbora SNSD Mostar o neophodnosti uključivanja SNSD-a u Vladu HNK, ponovo se potencira priča o autentičnim Srbima i SNSD-u, kao jedinom i istinskom zaštitniku svega što nosi prefiks „srpski“, navodi se u saopštenju Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini HNK-a

„Da nije strašno, bilo bi smiješno.

Smiješno, jer bi morali znati (kad se već „bave“ politikom) da su, za početak, trebali učestvovati na zadnjim Opštim izborima, preći izborni prag i tada izražavati želje i postavljati uslove svojim koalicionim partnerima (SNSD nije učestvovao na izborima u HNK 2018.godine, ili možda jeste, a da ne znamo).

Astrašno, jer je ovdje znak jednakosti između autentičan i fašistički. Poznata su kroz  istoriju prebrojavanja čistokrvnih. SNSD bi da drži kantar za mjerenje nacionalne pripadnosti, određuje ko je veći, a ko manji Srbin i, sutra,  ako uspije, da to ugradi u Ustav i Izborni zakon. Ti isti „zaštitnici“ svog naroda, ne dopuštaju da Srbi budu konstitutivni u HNK. Upravo je „autentični“ SNSD glasao u Parlamentarnoj skupštini BiH protiv inicijative koja poziva da se osigura konstitutivnost Srba u četiri kantona u Federaciji BiH.

Jako dobro znaju u SNSD-u šta je „autentični predstavnik“, pa zato toliko i insistiraju na tome.  Znaju da je to predstavnik po mjeri vladajućih i dobro oprobana metoda za eliminisanje nepodobnih.

Zbog te „autentičnosti“ (nacionalizam i ekstremizam) su i izbačeni iz Socijalističke internacionale, dtoji u saopštenju Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini HNK-a.

(NovaSloboda.ba)