Ko je ko u familiji?

Kardašijanovi su jednostavno fenomen. Ko je ko u slavnom klanu – i odakle dolazi sav taj novac?

Reality TV zvijezda, manekenka i dio jedne od najpoznatijih slavnih porodica na svijetu: Kendall Jenner 3. novembra je proslavila svoj 24. rođendan. A ako se pitate koja je: ona je treća s lijeva na slici. Iako se život klana Kardashian redovno može pratiti svim pojedinostima u emisiji “Keeping Up With Kardashians”, samo neki shvataju ko je ko u proširenoj familiji. Ovdje otkrivamo samo nekoliko detalja o tome.

Glava imperije: Rođena 5. novembra 1955. godine kao Kristen Mary Houghton, privremeno je dobila ime Kris Kardashian i danas nosi ime Kris Jenner. Ona je većinom menadžerica svoje djece i vodi kompaniju Jenner Communications.

Kimberly (desno), koju svi zovu Kim, nije najstarija Kardašijana, ali je postavila temelj porodičnoj reality TV karijeri: ne samo da je bila prijateljica Paris Hilton, već je s njom radila i za tadašnji film It -Girl.

Kim Kardashian ubrzo postaje sama svoj brend: postala je poznata po skandaloznom sextape-u, zatim po svom drugom, tek 72 dana dugom braku s košarkašem Krisom Humphriesom, nakon čega postaje bogata: reklamni ugovori, nastupi i vlastita kozmetika punile su njen konto.

Kim se 2014. godine udaje za repera Kanye Westa. Dvije godine kasnije, manje ohrabrujuće vijesti dominirale su naslovima: Kim je bila opljačkana u Parizu. To je dovelo do njenog dužeg odsustva na društvenim medijima. U međuvremenu, ona je iznad svih, zvijezda Instagrama sa nevjerovatnih 150 miliona pratilaca, koji svakodnevno dobijanju njen update.

Kim i Kanye West imali su četvoro djece: North (desno), Saint (lijevo), Chicago (drugo s desna) i Psalm West. Zadnje dvoje su rođeni 2018. i 2019. godine, uz pomoć surogat majke.

Popularnost Kim (u sredini) brzo je rasla, a kao poslovna žena povukla je sestre Kourtney (lijevo) i Khloé u središte pažnje. One su dio reality TV serije „Keeping Up With The Kardashians“ i dobrovoljno pokazuju svoj privatni život pred kamerama.

U međuvremenu, Kourtney Kardashian, najstarija od sestara, je jedva prepoznatljiva. Da li je sa Kim koji put bila kod beauty-doc? Kourtney je od 2006. do 2015. godine bila u braku s modelom Scott Disickom i s njim ima troje djece.

Khloé je najveća od sestara Kardašijan. U aprilu 2018. godine rodila je kćer True Thompson.

Kylie (desno) i Kendall Jenner su došle u centar pažnje. Barem to tako izgleda, za njih nema drugog života. Naravno, zarađuju novac kao modeli, i sa kozmetičkim proizvodima. Ovaj posao rade sa velikim uspjehom …

Modeli je njen posao: Kendall Jenner. Ona se pojavljuje na svim velikim modnim pistama, reklamira za Chanel, a 2017. godine je, po Forbesu, proglašena za najplaćeniji model na svijetu.

I kako Kardašijanovi ostaju tako uspješni? Još nije sve viđeno? Ne, naravno ne. Jer s novim skandalima i spektakularnim nastupima, porodica uspijeva sve opet i ponovo, sve vješto staviti u scenu. Pored toga, postoji dobra marketinška strategija, reklamni ugovori i uvijek nove linije proizvoda, koje sami prodaju.

(web)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)