Konkurs za 7. Šantićev Festival djece pjesnika

Povodom obilježavanja godišnjice smrti našeg velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Mostar organizuje sedmi Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati početkom februara 2020. godine. Na festivalu mogu učestvovati učenici osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Iz Prosvjete pozivaju škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motivišu svoje učenike za prijavu, aučenike pozivaju da se prijave i pošalju svoje radove na naš konkurs. Tema je slobodna.

“Nadamo se da će ovaj konkurs animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na konkurs, treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu, svim učesnicima na konkursu želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet2, navode iz Prosvjete.

.

Na do sada raspisane konkurse na našu adresu stiglo je preko 6.000 radova iz svih država regiona, kao i radovi iz Grčke. Prva mjesta osvajali su mladi pjesnici Sara Georgijev, Marija Pejčić, Hana Trtovac, Lav Lukić, Vojislav Durmanović, Dragomir Žugić, Đorđije Šabak i Aleksa Nikolić. Mnogo drugih nagrada otišlo je širom regije. Još veći uspjeh je što su brojni učesnici, podstaknuti uspjehom na festivalu izdali i svoje prve knjige. Naročita važnost festivala je što velik broj mladih ljudi uvodi u poetski svijet preko sjećanja na našeg velikog Mostarskog pjesnika Alekse Šantića.

Način prijave na konkurs:                                                                       

Svoje radove (najviše tri) dostaviti do 31.12.2019. godine na adresu:

SPKD Prosvjeta Mostar,

Maršala Tita 178,

88000 Mostar

Bosna I Hercegovina 

ili putem e-maila: prosvjetamo@gmail.com

(NovaSloboda.ba)