U petak u Mostaru: Naši i njihovi u komediji “Bosanski lonac”

Urnebesna komedija “Bosanski lonac” autorsko djelo Hasana Džafića, u izvođenju Alternativne teatarske grupe „Rajvosa“, gostuje u petak, 15. novembra. u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

Ova komedija na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, o starosjediocima i pridošlicama, o sukobu grada i sela, političkim igrama… Priča je ovo i o vrlo aktuelnim stvarima koje se događaju u našem okruženju, o korumpiranosti, netrpeljivosti koja proizlazi iz potpuno nepotrebnih stvari.

U predstavi je naglasak stavljen na dvije porodice, koje dijele stan. Tu su “naši” i “njihovi” u svakom obliku, a sukob, koji je neminovan, prelama se u trenutku kada se djeca dviju porodica zavole i počnu svoj zajednički život. Novonaastala situacija dovodi do spoznaje da ne postoji više “mi” i “vi” nego da smo MI.

Naravno, kušajući ovaj specijalitet, nasmijaćete se do suza, zadovoljiti svoju dušu i pobjeći, barem nakratko, od surove svakodnevnice.

U predstavi igraju: Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Edin Drljević, Jasminka Požek-Božuta i Senad Milanović.

Reditelj predstave je Riad Ljutović, a adaptacija teksta potpisuje Edin Drljević, dok je muziku komponova opoznati sastav Dubioza kolektiva.

Komedija je jako slična proslavljenoj „Audiciji“ i donosi smijeh svojevrstan i blizak sarajevskoj školi humora.

Ulaznice za hit komediju u prodaji na blagajni Kosače, svaki dan, od 13 do 20 sati.

(NovaSloboda.ba)