Svjetski Kilo Car dolazi u Pozorište lutaka u Mostaru

Saradnja Ramba Amadeusa i Pozorišta lutaka u Mostaru mlađa je od godinu dana, a nastala je Rambovom idejom da snimimo lutkarski video spot za pjesmu “Brod budala”, koja će se nalaziti na njegovom novom istoimenom albumu.

Mega koncert za 67. rođendan pozorišta dogodiće se u petak, 15.11. na sceni Pozorišta lutaka u Mostaru. Karte za koncert Ramba Amadeusa su rasprodate već po samoj objavi koncerta.

Rambo Amadeus, pravim imenom Antonije Pušić, crnogorski je muzičar i tekstopisac, koji živi i radi u Beogradu, a karijeru je započeo prije 40 godina u jazz-punk-bendu “Radioaktivni otpad”. Pet godina kasnije, s grupom “Egzodus” svirao  je u sarajevskom hotelu “Bristol” na otvaranju Olimpijskih igara. Renesansni lik kakav već je, Rambo se bavio i jedriličarstvom, pa je tako bio i omladinski prvak Jugoslavije te osam puta prvak Crne Gore. Rokenrol mu je bio ponešto draži od jedriličastva, pa je 1988. godine objavio vrlo eklektični album ”O tugo jesenja”. Do sada je izdao 11 studijskih albuma, posljednji od njih je „Vrh dna“ iz 2015. godine.

Trenutno radi na novom albumu pod nazivom “Brod budala”.

(NovaSloboda.ba)