U Cirihu će biti organizovana najveća proslava Dana državnosti BiH do sada

Amel Tuka, Džejla Ramović, Hari Mata Hari, samo su neka od imena koja će se u subotu 23. novembra okupiti u poznatoj sali “Stadthalle Dietikon”, u Dietikon, mjestu koje se nalazi u blizini Ciriha, kako bi proslavili Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ova lijepa priča počela je prošle, 2018. godine u organizaciji zajednice „MojaBiH” koju čine bosanska udruženja centralne Švicarske ( BKC Luzern, IBC Zürich, BKC Zug, IZBA Aargau, BKC Kula ). Režiser događaja i šef programa je poznati bosanskohercegovački producent i režiser muzičkih spotova Haris Dubica.

Ova udruženja okupila su se oko zajedničke ideje, a to je promovisanje nacionalnih vrijednosti Bosne i Hercegovine. Oni će za Dan državnosti Bosne i Hercegovine organizovati manifestaciju, na kojoj će pozvati i okupiti sve Bosance i Hercegovce, prijatelje, kako Švicarske, tako i ostalih zemalja regiona.

Za dobru zabavu i muzički dio programa pobrinuće se Hari Mata Hari, Džejla Ramovići, hor “Merdžan”, a počasni gosti su Jovan Divjak, Stjepan Kljujić, Amel Tuka i Ajdin Hasanić. U okviru programa, biće upriličen i dio posvećen filmu i sevdahu, koji će izvesti i ambasadori ovog događaja, Alma Subašić Omerović i Armin Omerović, a voditelji cjelovečernjeg programa su Tarik Filipović i Nevres Softić. Takođe, u okviru programa biće dodijeljene i nagrade.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže kroz aktivni rad ili kao prijatelji, dolaskom i praćenjem njihovog rada i obećavaju im sjajno druženje sa početkom od 19,30 sati.

U nedelju, 24. novembra. biće održana predstava “Ćiro”  Tarika Filipović, u Lucernu, u “St. Maria Theatersaal Emmenbrücke”.

(NovaSloboda.ba)