Preminuo bh. novinar Mladen Marić

Nakon kratke bolesti, bh. novinar Mladen Marić preminuo je u Sarajevu. 

Rođen je 1960. godine, a gotovo cijeli radni vijek proveo je na Federalnoj TV.

Kako navodi Federalna.ba, Marić će kao čovjek ostati upamćen po velikoj dobroti i humanosti, a kao autor i urednik vanjskopolitičke emisije Paralele kao neko ko je obrađivao teme na drugačiji, samo njemu svojstven način.

Mjesto i vrijeme posljednjeg ispraćaja biće naknadno objavljeni.

(Fena)

Odlazak vrsnog novinara koji će ostati upamćem po osebujnom govoru

Društvo novinara BiH sa velikim žaljenjem primilo je vijest o smrti istaknutog novinara i urednika Federalne TV Mladena Marića i upućuje izraze dubokog saučešća njegovoj porodici i kolegama.

Novinarstvo u BiH njegovom smrću izgubilo je još jednog vrsnog novinara, koji će ostati upamćen po osebujnom govoru o međunarodnim i domaćim temama.

“Podsjećamo da je Marić bio dobitnik dva velika priznanja, koje dodjeluje Društvo novinara BiH: Dobitnik je priznanja za najboljeg TV novinara za 2011. godinu, te najvećeg priznanja Novinar godine za 2015.”, saopšteno je iz Društva novinara BiH.

(Fena)

Komićev telgram porodici Mladena Marića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je telegram saučešća povodom smrti istaknutog bh. novinara Mladena Marića njegovoj porodici i kolektivu  Federalne televizije.

„Upućujem izraze iskrenog saučešća porodici, prijateljima i kolegama našeg istaknutog novinara Mladena Marića.

Kao dudgogodišnji urednik vanjsko – političke emisije „Paralele“ Marić je na neobičan i originalan način ostavio pečat svog rada i osobnosti na bh. medijskoj sceni. Zbog njegovih djela, upečatljivog rada i osobnosti, zauvijek ćemo ga pamtiti, a njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas“, stoji u Komšićevom telegramu saučešća.

(NovaSloboda.ba)