Prosinečki: Teško se bilo vratiti nakon jeftino primljenih golova

Selekcija Bosne i Hercegovine, koja je još ranije izgubila izglede za direktan plasman, poražena je na oproštaju od domaćeg terena u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine sinoć u Zenici od Italije s 0:3 (0:2).

“Do dva kiksa, iz kojih smo primili golove, imali smo nekih šansi. Sigurno je da nismo s ovakvom Italijom bili pravi. Teško se bilo vratiti nakon dva gola minusa. Oni su u nastavku odigrali kako treba, na kraju su razvodnili utakmicu, a mi nismo mogli doći do poluprilika. Oni su do kraja mogli dati još koji gol”, kazao je selektor bh. tima Robert Prosinečki.

“Italija je u ovom trenutku bolja reprezentacija. Ne bih htio reći da su više htjeli, ali to je reprezentacija koja nas je nadigrala. Primali smo jeftine golove”, istakao je Prosinečki, koji je dodao da moraju čestitati Italiji, jer je drugo poluvrijeme bila superiornija i zasluženo pobijedila.

Na novinarsko pitanje da li će nakon utakmice u Lihtenštajnu, koju 18. novembra igraju u Vaduzu, završiti posao na klupi bh. selekcije, Prosinečki je kazao da ne zna odgovor na to pitanje.

“To pitanje trebate postaviti predsjedniku i ljudima u Savezu. Mi sada, za tri dana, igramo protiv Lihtenštajna pa ćemo vidjeti šta će biti”, kazao je Prosinečki, koji je istakao kako vjeruje da bh. selekcija ima kvalitet da kroz baraž izbori plasman na EP.

(Fena)