U Mostaru obilježen Međunarodni dan tolerancije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, u subotu je u Mostaru održan prijateljski fudbalski turnir, koji je okupio više od šesdeset mladih iz sedam bh. gradova.

Događaj je organizovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA).

Djevojčice i dječaci iz Bileće, Brčkog, Prijedora, Jablanice, Zvornika, Mostara i Čapljine odmjerili su snage u malom fudbalu, a to je bila prilika i da upoznaju jedni druge, podijele svoje školske probleme, nauče nešto novo i upoznaju Mostar, saopštili su organizatori.

U Mostaru su se takmičile ekipe: Škola fudbala “Young boys” iz Zvornika, Ženski fudbalski klub i FK “Gomjenica” iz Prijedora, FK “Hercegovac” iz Bileće, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC), Srednja škola Jablanica, Sportsko društvo “Dubravka” iz Čapljine i FK “Gornji Rahić” iz Brčkog.

Organizatori događaja i učesnici su dio mreže koja podržava projekte i inicijative mladih u 15 lokalnih zajednica, u sklopu projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”, koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, stoji u saopštenju.

(Fena)