Komšić primio u nastupnu posjetu novu šeficu Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je juče u nastupnu posjetu novu šeficu Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ambasadorica Kavalec je istakla da je Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini jedna od šest misija koje OSCE ima u svijetu, a u cilju provođenja aktivnosti OSCE-a usmjerenih na šest područja djelovanja: ljudska prava; obrazovanje; vladavina prava; ravnopravnost spolova; demokratsko upravljanje i sigurnosna saradnja. Posebno je istakla da je interes OSCE-a unapređenje izbornog procesa u BiH na način da se građanima vrati povjerenje u rezultate i važnost izbora.

Predsjedavajući Komšić je istako da, iako je proces formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH važan i treba predstavljati demokratsku volju građana Bosne i Hercegovine, u tome mogu učestvovati samo oni koji su spremni poštovati važeće zakone i donesene odluke i strategije koje se tiču članstva BiH u NATO savezu, odnosno da podršku ne mogu dobiti oni koji važeće zakone i odluke ne namjeravaju provoditi.

Predsjedavajući Komšić je dao punu podršku projektima koje provodi Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

(NovaSloboda.ba)