U Vrapčićima kamenovana vozila s hrvatskim registarskim oznakama

Za protekla 24 sata, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovana su 23 krtivična djela (16 na području Mostara, 3 na području Čitluka i po 1 na području Čapljine, Jablanice, Konjica i Prozor-Rame) i 2 slučaja remećenja javnog reda i mira (po 1 na području Mostara i Konjica)..

Dogodilo se i 5 saobraćajnih nesreća ( 2 na području Mostara i po 1 na području Prozor-Rame, Čapljine i Jablanice), u kojima je 5 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.  

PU Mostar prijavio je M. K. iz Širokog Brijega da je sinoć, oko 21,30 sati, dok se s prijateljima vraćao iz Vukovara, u naselju Vrapčići, od strane više nn mlađih lica, kamenovano kombi vozilo Renault Trafic, vlasništvo renta car-a iz Bijakovića. Upoznata krim. policija.  I.B. iz Korčule je prijavio je da je sinoć, oko 22 sata, u naselju Vrapćići od strane više nepoznatih počinilaca kamenovano kombi vozilo Opel Vivaro, vlasništvo Zajednice sportskih udruženja opštine Lumbarda. Upoznata krim. policija. S.Ć. iz Vrapčića prijavio je da je grupa od desetak mlađih t muških lica s kapuljačama na glavama, na putu M-17, u blizini stadiona,  kamenjem napala i oštetila putničko vozilo sa hrvatskim registarskim oznakama, njemu nepoznate marke i boje, gdje je na putu ostala manja količina razbijenog stakla i kamenja. Na lice mjesta upućena je patrola policije, koja je utvrdila da su navedena lica, nakon napada na više vozila, krenula putem M 17, prema Mostaru. Preduzete potrebne mjere.

J. P. iz Mostara prijavila je PU Mostar da joj je tokom protekle noći ukradeno vozilo marke Golf VII, sive boje, koje je bilo parkirano u ul. Rudarska u Mostaru. Upoznata krim. policija, preduzete potrebne mjere.

Radnik kazina „Admiral“ u Čitluku prijavio je sinoć PS Čitluk da je nad njim izvršeno razbojništvo, tako što mu je počinilac prišao s leđa i polegao ga na pod uz upotrebu fizičke sile, te iz kase otuđio novac. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj, preduzete potrebne mjere. Nešto kasnije. policijski službenici PS Čitluk su, po odobrenju dežurnog tužioca, lišili slobode J. P. (1987.) iz Čitluka, zbog osnovane sumnje da je počinio zazbojništvo u kasinu  „Admiral“ u Čitluku i nad njim je urađena kriminalistička obrada.

M. N.

(NovaSloboda.ba)