BH Telecom nagradio plivačicu Lanu Pudar i njenu trenericu Alenu Ćemalović

BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija sponzor je brojnih manifestacija, te podržava rad mnogih klubova i udruženja. Jedan od njih je i Klub vodenih sportova “Orka” iz Mostara.

Ovaj put, odlučili su posebno nagraditi Lanu Pudar, članicu  Kluba vodenih sportova “Orka, kao i njenu trenericu Alenu Ćemalović dodjelom mobilnih uređaja.

Trinaestogodišnja Mostarka Lana Pudar dobro je poznato ime u bh. plivačkim krugovima. Lana je do  sada osvojila 432 medalja, te oborila brojne rekorde BiH u svojoj i starijoj uzrasnoj kategoriji, a tri puta zaredom proglašena je za najboljeg sportistu grada Mostara u svojoj kategoriji.

BH Telecom prepoznaje vrijednosti i uspjeh svakog pojedinca, te kroz brojna sponzorstva daje podršku u razvoju kulture, sporta i obrazovnog sistema.

U prostorijama BH Telecomadanas je upriličen svečani prijem, kome su prisustvovali  mlada Lana Pudar, trenerica Alena Ćemalović i predsjednika Kluba vodenih sportova “Orka” Damir Đedović.

Damir Đedović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog upriličenog prijema, te prepoznavanja rada i truda kako mlade Lane, tako i ostalih članova Kluba. Predsjednik Kluba, kao i trenerica Alena Ćemalović zahvalni su zbog dugogodišnje saradnje s BH Telecomom i kako kažu podrška je uvijek podsticaj za još bolji rad.

Lana Pudar kaže kako sve obaveze uspijeva uskladiti uz pomoć trenera, porodice i nastavnika, kojima je neizmjerno zahvalna na razumijevanja za sve obaveze i izostanke.

„Nije uvijek lako i potrebno je puno odricanja, ali kada vidim ostvareni uspjeh, zaboravim sav napor“ kaže mlada Mostarka.

Direktor Direkcije BH Telecoma u Mostaru Adil Šuta je čestitao na uspjesima KVS Orka i Lani Pudar, te zaželio još puno medalja.

(NovaSloboda.ba)