Glas razuma

Bila je glas razuma u moćnom ženskom kvartetu Sex and the City: Charlotte York, koju je glumila Kristin Davis (54).

Uvijek u potrazi za pravom osobom i pravom u planiranju vjenčanja – konzervativna, ali uvijek prilično naivna Charlotte, apsolutni je favorit mnogih fanova iz serije 1990.ih.

Popularni show, koji je završio prije oko 15 godina, probudi još uvijek neka sjećanja. Za glumicu Kristin Davis, ne baš uvijek samo pozitivna. Vrlo specifične scene seksa njenog lika, kalifornijskoj se glumici nisu uvijek uklapale u njena shvatanja.

Davis je u američkoj TV emisiji “Gledajte šta se događa, uživo”, koju moderira Andy Cohen, otkrila da je čak i “stvarno, baš stvarno mrzila” takve scene.

Gledaoci se možda sjećaju: U sezoni 3, epizoda 6, dvoje romantičara završavaju svoj sastanak u krevetu –  misleći da su se napokon pronašli, jer je njen partner zadovoljavao sve kriterije savršenog muškarca, po mišljenju Charlotte.

Ali, tada, taj navodni gospodin, izvrijeđa je tokom vođenja ljubavi mizantropskim riječima tipa: “kurva” i “kučka”, tako da on veoma korektnu Charlotte dovodi gotovo u stanje šoka.

A glumica Kristin Davis, u tom trenutku se očito osjećala ponižavajuće. “Za mene je to najgora tačka u čitavj Charlottinoj priči”, izjavila je zvijezda serije. “Toliko sam je mrzila.”

Općenito, ovu comedy seriju, lansiranu 1998. godine, mnogi smatraju nedovoljno starom i dijelom problematičnom. Ono što je tada bilo još vickasto, jednostavno, nije u skladu sa novim vremenima, kroz “Me Too”, što na primjer ilustruje i gore pomenuta scena seksa.

Stoga je grupa kritičnih obožavalaca stvorila čuveni hashtag #WokeCharlotte, koji je ovu seriju iznenada istakao u posve novom svjetlu – i otkrio, da je od svih likova, jedino Charlotte istinski prosvijetljeni i samoreflektirajući lik.

Čak i Kristin Davis poznaje meme i ima svoje lično mišljenje. Na Instagram slikama glumica redovno ostavlja svoje oduševljene komentare.

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)