Mostarci protestovali zbog tretmana štićenika u Zavodu Pazarić

Mostarci i Mostarke okupili u četvrtak na Španjskom trgu, kako bi protestovalii zbog tretmana štićenika u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Građani su se samoinicijativno okupili nakon što su objavljene fotografije na kojima se vidi da su djeca, štićenici Zavoda vezani za namještaj i radijatore.

Okupljeni građani poručili su kako su razočarani vladajućim strukturama, te su od mjerodavnih tijela zatražili provođenje istrage i kažnjavanje odgovornih.

“Ako sada tužitelji po službenoj dužnosti ne pokrenu istragu i ne kazne počinioce i izvršioce ovakvih strahota, onda ja stvarno ne znam zašto nam služe državne institucije i ljudi koji ih vode”, poručila je jedna od prosvjednica Senada Čustović.

Učenik Srednje građevinske škole u Mostaru Faris Čović zastrašujućim je ocijenio slike koje su izašle u javnost, te je izrazio strah da se ne radi o izdvojenom slučaju.

Sabina Ćudić, poslanica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, u srijedu je bh. javnosti predstavila šokantne detalje o tretmanu štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno bolesne djece i omladine Pazarić.

(Fena)