SIPA lišila slobode državljanina Crne Gore zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Trebinja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali  operativnu akciju kodnog naziva “A1”, prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma opojne droge, saopšteno je iz SIPA-e.

Tokom akcije, pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica, u kojima se nalazila nn materija, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma. Pored toga, privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar, u kome je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 250. KZ BiH organizovani krimina, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. neovlašteni promet opojnim drogama istog zakona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Ove aktivnosti provedene su po naredba Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a Republike Srpske i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)