Taj čudesni svijet – Slike dana

Avion je uokviren čeljustima skulptura dva dinosaurusa u „Valley of Animal Perk“,„Dolini životinjskog parka“ u mjestu Chandigarh u Indiji.

U velškom Chepstowu održana je trka konja, a džokeji tjeraju njihove konje preko prepona.

Prilikom iskopavanja u meksičkom gradu Tultepec, pronađene su kosti najmanje 14 mamuta, uključujući i njihove kljove.

Pripadnici kolumbijske Nacionalne policije prisustvovali su završnoj ceremoniji nakon školovanja u glavnom gradu Bogoti.

Jezive slike požara niskog rastinja u Australiji. Plamenovi požara su dostigli skoro u naseljena područja u gradu Harringtonu.

Trideseta godišnjica pada Berlinskog zida proslavljena je velikim vatrometom na Brandenburškoj kapiji u Berlinu.

Irački demonstranti kriju se iza barikada u Bagdadu. Snage bezbjednosti gađali su ih bombama sa  suzavcem. Protesti protiv vlade traju više od tri sedmice.

Pristalice meksičke crkve “Luz del Mundo” učestvuju u svečanom krštenju u Gvadalahari. Vođa crkve Naasón Joaquín García nalazi se u pritvoru u SAD-u zbog navodnih seksualnih zločina.

Vođa brazilskog starosjedilačkog plemena Celia Xakriaba prisustvala je konferenciji za novinare u Parizu. Autohtoni stanovnici Brazila zahtijevaju od vlade bolje mjere zaštite.

U stambenom dijelu Sidneya, stoji jedan automobil koga je poprskala tekućina za gašenje požara, ispuštana iz aviona. Požari sitnog rastinja ugrožavali su i vanjske četvrti ove australijske metropole.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)