“Ne davimo Beograd”: Lancima smo zaključali ministarstvo da Siniša Mali ne može da uđe

Inicijativa “Ne davimo Beograd” saopštila je da su njeni aktivisti jutros blokirali ulaz u Ministarstvo finansija, navodeći da su lancima zaključali glavni ulaz sa namjerom da onemoguće ulaz ministru Siniši Malom “dokazanom plagijatoru i učesniku brojnih afera”.

“Siniša Mali ne smije ostati na javnoj funkciji ni dana više”, saopštila je Inicijativa “Ne davimo Beograd” i pozvala građane da  joj se pridruže na protestu “Crveni karton za Sinišu Malog”, večeras ispred Ministarstva finansija.

Kako su naveli, “odbranićemo zajedno naše institucije i izborićemo se da kriminalna politička elita odgovara za otimanje države od građana i siromašenje našeg društva”.

U saopšenju se kaže da je nedavna odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, “kojom je potvrđeno da je Siniša Mali plagirao svoj doktorat, samo jedan od brojnih razloga zašto on ne smije ostati na javnoj funkciji”.

“Ovo čak nije ni prvi put da je i zvanično potvrđeno da se ogriješio o zakone, jer je prethodno pravosnažno osuđen za otimanje 10 hektara državne zemlje nadomak Vršca. Sinišu Malog prate brojne korupcionaške afere, izbjegavanje plaćanja poreza, namještanje tendera za novogodišnju rasvjetu, porodično nasilje, ostavljanje građana Obrenovca na cjedilu tokom poplava, ali i organizovanje, sprovođenje i zataškavanje rušenja u Hercegovačkoj ulici”, rečeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, “njegova vodeća uloga u sprovođenju projekta Beograd na vodi, kao i u procesima privatizacije još iz vremena kada je bio kadar Demokratske stranke, govore da je ovaj čovjek ozbiljno oštetio i grad Beograd i državu Srbiju”.

“Zbog svega ovoga, on ne smije ostati ministar ni dana više”, poručila je Inicijativa “Ne davimo Beograd”.

(Beta)