Tužilaštvo BiH će predložiti pritvor za osumnjičenog državljanina Crne Gore

Akcija Tužilaštva BiH, zajedno da SIPA, Graničnom policijom, UIO BiH i MUP-om RS, rezultirala je juče zaplijenom oko 100 kilograma opojne droge marihuana “skunk”, čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu zemalja EU, iznosi  više stotina hiljada eura.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputiće prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog, državljanina Crne Gore.

Pritvor će biti predložen iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi, mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni je lišen slobode u koordiniranoj akciji agencija za provođenje zakona po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbe Suda BiH, tokom koje je na području Trebinja, zaustavljeno teretno motorno vozilo, u kome je u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga, koja je sa područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija, u kojoj je zaplijenjena opojna droge marihuana “skunk” u količini od 100 i više kilograma, namijenjena krijumčarenju u BiH i dalje prema zemljama EU, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)