SEUH-u priznat pokušaj obaranja Guinness-ovog rekorda u disciplini „najveća zastava razvijena pod vodom“

Sportsko-ekološko udruženje Hercegovina (SEUH) iz Mostaru dobilo je dugo očekivani certifikat-potvrdu iz sjedišta Guinness world record, s kojom je pokušaj obaranja Guinness-ovog rekorda u disciplini „najveća zastava razvijena pod vodom“ i zvanično priznat, a postignuti rekord proglašen službenim.

Podsjećamo na pokušaj članova-ronilaca SEUH-a i Ekološko-ronilačkogog kluba TIMUN iz Gradca, učinjen u Gradcu dana 25. juna ove godine. da razviju pod vodom zastavu veličine 200 kvadratnih metara, do tada najveću na svijetu. Pokušaj je bio uspješan, ali je bilo bitno zadovoljiti i stroge Guinness-ove norme o dokumentiranju istog.

Na kraju je sve završeno uspješno i Guinness-ov certifikat, kojim je dodijeljena titula „OFFICIALLY AMAZING“, ponosno krasi zidove SEUH-ovog sjedišta u Mostaru.

“Smatramo da smo ovim projektom i njegovim postignućem znatno doprinijeli promociji ronjenja, te afirmaciji naše lokalne zajednice, te ćemo i u buduće nastojati implementirati slične, a nadasve originalne i interesantne projekte”, kažu iz SEUH-a.

(NovaSloboda.ba)