Džaferović u audijenciji kod pape Franje

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović učestvuje na sastanku visokog nivoa „Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN 2030“, koji se, u organizaciji Međunarodnog centra „Nizami Ganjavi“ i Italijanskog društva za međunarodne organizacije, danas i sutra održava u Rimu.

Prvog dana, člana Predsjedništva BiH Džaferovića i ostale učesnike ovog sastanka na visokom nivou u Vatikanu primio je papa Franjo, koji je održao i prigodno obraćanje. Papa Franjo je pozdravio održavanje ovog događaja, istakavši važnost promocije mira kroz širenje dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Tokom razgovora sa članom Predsjedništva BiH Džaferovićem, papa Franjo je naglasio da Bosna i Hercegovina zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

Član PBiH Džaferović zahvalio je za podršku koju Vatikan, a naročito papa Franjo, pruža Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je u okviru današnje posjete Vatikanu posjetio i Vatikanski arhiv, u kojem je, povodom njegovog dolaska, izložen testament posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

S. R.

(NovaSloboda.ba)