Predložen pritvor osumnjičenim za teško ubistvo u Banjoj Luci

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Radeta Drljaču (1995.) iz Banje Luke, Slobodana Krnetića (1986.) iz Laktaša i Borisa Zorića (1986.) iz Banje Luke, zbog sumnje da su počinili kriivčno djelo teško ubistvo Brune Rolda (1966.).

Drljača se tereti da je počinio i krivično djelo paljevina, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Oni su 25. novembra, u noćnim satima, nakon verbalnog sukoba nanijeli Roldu više povreda u predjelu grudi i vrata.

Drljača je potom Roldu zadao udarac nožem u predjelu vrata, od koga je i preminuo, a potom je zapalio kuću u kojoj se sve dogodilo.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

(Fena)