Ne da(vi)mo Beograd formirala “živi lanac” oko zgrade Vlade Srbije

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd formirala je sinoć “živi lanac” oko zgrade Vlade Srbije kao znak da su “građani najjača karika” i da će odbraniti institucije koje je, prema njihovim riječima, “okupirao vladajući režim”.

Član te inicijative Vladimir Radojičić naglasio je da je “kucnuo trenutak” da građani postave lance oko institucija i da spriječe vlast da “i dalje ima pristup novcu i javnim dobrima koji pripadaju građanima”.

Radojičić je kazao na početku skupa da je prošlo sedam dana od odluke odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, koji je utvrdio da je ministar finansija Siniša Mali plagirao svoju doktorsku disertaciju.

“Prošlo je tačno 1.212 da od rušenja u Hercegovačkoj. Prošlo je skoro 2.000 dana od poplava u Obrenovcu, kada je Siniša Mali sa pozicije gradonačelnika Beograda pozvao građane (tog grada) da ostanu u svojim domovima. Siniša Mali je i dalje ministar, i dalje obavlja javnu funkciju, ima i dalje pristup našem novcu”, kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, premijerka Srbije Ana Brnabić nije ispunila zahtjev te inicijative, koji su joj u ponedeljak ostavili na vratima zgrade Vlade, da razriješi funkcije ministra finansija.

“Ana Brnabić nije iskoristila svoja ustavna i zakonska ovlaštenja, da traži razrešenje ministra Siniše Malog”, poručio je Radojičić.

(Beta)