U nedelju otvaranje mostarskog Zimskog grada “Winterville”

Mostarski Zimski grad “Winterville by Coca Cola”, obogaćen novim sadržajima i novim konceptom, svoja vrata posjetiocima otvara u nedelju, 1. decembra, u 19 sati.

S tri programske cjeline, i to Advent, Market i Magic, prostor od Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače do Musale i Korza oživjeće nastupi plesnih grupa, muzičara, akrobata i klauna, saopšteno je iz Službe za kulturu Grada Mostara.

“Advent of Winterville by Coca Cola” biće smješten ispred Kosače i ta će programska cjelina otvoriti Winterville prigodnim paljenjem prve adventske svijeće. Program, koji će se održavati u tom dijelu manifestacije, biće nekomercijalan s prigodnim adventskim programima i sadržajima.

U svečanoj atmosferi, polovinom mjeseca kreće programska cjelina “Market of Winterville by Coca Cola”, koja će na Šetalištu, Musali i Korzu, uljepšati duge zimske noći i predstaviti raznoliku ponudu izlagača.

Za najmlađe je planiran pregršt zabave kroz program “Magic of Winterville by Coca Cola” i najljepšu zimsku zabavu na otvorenom – klizalište u gradskomn parku.

“Uz popularne kućice s domaćim delikatesama, rukotvorinama, zanimljivostima i poslasticama, te svakodnevnu zabavu, zajedno ćemo dočekati i Novu 2020. godinu uz taktove Hladnog piva, Gustafa i Twista. Slavlje ćemo nastaviti i sljedeći dan, jer planiramo ‘after party’, uz ritmove Crvene jabuke i mostarskog Big Benda. Winterville će sve do 9. januara biti prepun zabave, dobrog raspoloženja i ukusnih delicija”, navodi se u priopćenju Službe za kulturu Grada Mostara.

(Fena)