Otvoren mostarski Zimski grad “Winterville by Coca-Cola”

Mostarski Zimski grad “Winterville by Coca Cola” svečano je otvoren sinoć u Mostaru, gdje će do 9. januara 2020. godine posjetiocima ponuditi mnoštvo raznovrsnih sadržaja i biti mjesto prepuno zabave, dobrog raspoloženja i ukusnih delicija.

Zimski grad otvoren je programom “Advent of Winterville by Coca Cola”, u sklopu koga je upriličeno prigodno paljenje prve adventske svijeće ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

S tri programske cjeline i to Advent, Market i Magic, prostor od Kosače do Musale i Korza,  oživjeće nastupi plesnih grupa, muzičara, akrobata, klovnova i tako cijeli Winterville postupno učiniti jednom velikom pozornicom.

U svečanoj atmosferi, polovinom mjeseca kreće “Market of Winterville by Coca Cola”, koji će mostarskim ulicama proširiti prazničnu atmosferu, uljepšati duge zimske noći i predstaviti raznoliku ponudu izlagača na Šetalištu, Musali i Korzu.

Za najmlađe je organizovan program “Magic of Winterville by Coca Cola”, koji sadrži najljepšu zimsku zabavu na otvorenom – klizalište u velikom gradskom parku..

Uz popularne kućice s domaćim delikatesama, rukotvorinama, zanimljivostima i spolasticama, te svakodnevnu zabavu, planiran je i doček Nove 2020. godine, u koju će Mostarce uvesti Hladno pivo, Gustafi i Twist.

Slavlje će se nastaviti i sljedeći dan, kada će se održati “after party”, uz ritmove Crvene jabuke i mostarskog Big Benda.

(Fena)