Pucao u plafon i pobjegao, pronađena droga, udesi u Vrapčićima i Zatonu

Proteklog vikenda, na području Hercegovačko-neretvanskog kantonaregistrovano je 17 krivičnih djela (14 na području Mostara, 2 na području Čapljine i 1 na području Čitluka) i 6 slučajeva remećenja javnog reda i mira (5 na području Mostara i 1 na području Jablanice).

Dogodilo se 15 saobraćajnih nesreća (11 na području Mostara, 2 na području Čapljine i po 1 na području Jablanice i Stoca), u kojima su 4 lica zadobila teške, a3 lica lakše tjelesne povrede.

U noći između između subote i nedelje, oko 00,10 sati patrola policije je u ulici Maršala Tita u Konjicu zaustavila i kontrolisala vozilo marke „ Renault Clio“, kojim je upravljao H. H. (1994.), dok je kao suvozač bio Š. A. (1994.) oba iz Konjica. Tom prilikom, vozač je dobrovoljno predao patroli policije jedan „džoint“ i jedan smotuljak u pvc foliji sa zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Vozač je lišen slobode a o svemu je upoznat Odjel krim. policije i tužilac.

U noći između subote i nedelje, oko 02,00 sati, PU Mostar obratio se vlasnik UO „Pivnica“ u Lacina u Mostaru i prijavio da je lice A. Š. iz Mostara pucao iz pištolja u plafon objekta. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, koji su utvrdili da je A. Š., prethodno sa još jednim licem konzumirao opojnu drogu, zbog čega je upozoren od strane zaštitara. Nakon toga, on je pucao iz vatrenog oružja i udaljio se sa lica mjesta. Ugostiteljski objekat je odmah ispražnjen, a lice mjesta obezbijeđeno zbog obavljanja uviđaja. Pripadnici policije preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i lišavanju slobode izvršioca ovog

Sinoć je patrola policije PU Mostar je na Trgu Musala u Mostaru zaustavila i kontrolisala vozilo marke „Audi, kojim je upravljao A. C. (1997.) iz Mostara, koji je dobrovoljno predao tri providne pvc vrećice sa sadržajem suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Upoznat Odjel krim. policije a lice lišeno slobode.

U noći između nedelje i ponedeljka, oko 02,20 sati, patrola policije PU Konjic je u ulici Kolonija izvršila kontrolu vozila „Renault“, kojim je upravljao K. A. (1994.) iz Konjica, kod koga je pronađen jedan smotuljak, u kome se nalazila zeljasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Upoznat Odjel krim. policije.

U nedelju se u naselju Vrapčići, dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovali B. L. (1986.) sa vozilom „Toyota“ i A. M. (1980.) sa vozilom „Audi“. Teške tjelesne povrede zadobio je J. M. (1950.) suvozač u vozilu „Audi“, dok su lakše tjelesne povrede zadobili J. M. (1955.) iz vozila „Audi“ , te vozači A. M. i B. L. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat tužilac.

Sinoć oko 21,30 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Zaton, dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj je učestvovao D. B. (1950.) sa vozilom „Mercedes“ . Teške tjelesne povrede zadobili  su vozač te putnici iz vozila Š. A. (1969.) i S. L. (1942.). Saobraćaj je na ovoj dionici puta bio potpuno obustavljen do 22,20 sati zbog obavljanja uviđaja. O svemu je upoznat tužilac.

(NovaSloboda.ba)