Dodjelom nagrada “Stablo ljubavi” završen 13. Mostar Film Festival

Dodjelom nagrada „Stablo ljubavi“ za najbolja glumačka ostvarenja takmičarskog dijela programa, u ponedeljak naveče u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru svečano je zatvoren 13. Mostar Film Festival (MOFF), tokom koga je prikazano ukupno sedamnaest filmova.

Žiri takmičarskog dijela programa, koga su činili Ivo Krešić, Anila Gajević te Stanko Babić, jednoglasnom odlukom izabrao je najbolju mušku i žensku glavnu ulogu, zatim najbolju sporednu žensku i mušku ulogu i najboljeg debitanta, a nagrađenima su uručene nagrade „Stablo ljubavi“, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu ovogodišnjeg Mostar Film Festivala osvojio je Sergej Trifunović  za ulogu u filmu “Ajvar”, dok je nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu pripala Sneženi Bogdanović  za glumu u filmu “Šavovi”.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dodijeljena je Jovani Stojiljković za ulogu u filmu “Šavovi”, a za mušku sporednu ulogu nagrađen je Dražen Kuhn  za glumu u filmu “Koja je ovo država”.

Najboljom debitanticom ove je godine proglašena Zorica Nusheva za ulogu u filmu “Bog postoji i zove se Petrunija”.

Direktor festivala Slaven Knezović kazao je, u izjavi za medije, kako je zadovoljan posjećenošću, te kako je izbor filmova koji su se prikazivali bio jako kvalitetan.

“Mislim da smo i ovu trinaestu godinu odradili uspješno, uvijek pomičemo granice i već od sutra vršimo pripreme za naš 14. Mostar Film Festival”, poručio  je Knezović.

(Fena)