Husref Musemić više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo održao je sinoć  hitnu sjednicu,  na kojoj je donesena odluka da se Husref Musemić razrješava funkcije šefa stručnog štaba.

“U sred nezadovoljavajućeg kvaliteta igre, koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima”, saopšteno je iz FK sarajevo.

U narednom periodu, rukovodstvo FK Sarajevo će, kako se navodi, obaviti razgovore sa određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog štaba, a konačna odluka biće donesena u konsultacijama sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava.

U narednih nekoliko dana, javnost će, takođe,  biti upoznata sa informacijom ko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici koja se igra 7. decembra protiv Zvijezde 09.

“Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u istoriji kluba, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u narednim angažmanima i životu”, kaže se u saopštenju FK Sasrajevo.

(Fena)