Kad rekordi pljušte

Američka pop zvijezda Taylor Swift (29) osvojila je ukupno pet nagrada na “American Music Awards” u Los Angelesu, uključujući nagradu za umjetnika godine, umjetnika decenije i najpopularniji album godine “Lover”, te je sa 28 trofeja, koji se nalaze u njenim virinama, oborila dosadašnji rekord!

Ona je tako prestigla “kralja popa” Michaella Jacksona, koji je umro 2009. godine, a koji je prethodno bio rekorder sa 24 “Američke muzičke nagrade”. Na ceremoniji dodjele nagrada, Taylor Swift je otpjevala jedan medley svojih najvećim hitova, a zatim je govorom zahvalnosti sve dirnula do suza.

“Prošle godine sam imala nekoliko najljepših, ali i najtežih trenutaka u životu. Sretna sam što sam sada ovdje”, rekla je Taylor.

Prilikom naspupa, nosila je bijlu košulju, na kojoj su bila ispisana imena njenih do sada objavljenih albuma.

Prije ovog nastupa došlo je do stresa, kada su joj bivši šef labela i novi partner nisu dozvolili da na bini izvodi svoje najveće hitove. Label i producent gala večeri su se, ipak, postigli dogovor oko toga.

Njen novi album s novom labelom je kao moj  “novi početak”, rekla je Swift. i zahvalila Carole King, koja joj je dodijelila nagradu za “Umjetnicu decenije”, uključujući i najvažnije ljude u njenom životu.

Na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada, Taylor je, usput rečeno, oborila još jedan dotadašnji rekord, Tada je postala najnagrađivanija pjevačica, oborivši rekord Whitney Houston, koja je do tada imala 22 nagrade. Taylor je prvi put osvojila nagradu 2008. godine, kada je izabrana za najomiljeniju kantri pevačicu.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)