MUP HNK-a upozorava: Funkcionisanje i rad deponije regulišu nadležne institucije, a nipošto udruženja i pojedinci

Povodom blokade članova Građanske inicijative „Jer nas se tiče“, kojom se ne dozvoljava odvoz komunalnog otpada u deponiju „Uborak-Buđevci“,  saopštenjem za javnost oglasio se i MUP HNK-a, u kome se navodi da će pripadnici MUP-a HNK-a koristiti sve raspoložive zakonom predviđene mjere i radnje u cilju održavanja javnog reda i mira i poštivanja zakonskih propisa o javnom okupljanju, te nesmetanog odvijanja saobraćaja i funkcionisanje javnih službi.  

“U skladu sa zakonskim propisima o javnom okupljanju i odlukom Gradske uprave Grada Mostara, javna okupljanja građana mogu se održavati na dvije, za to predviđene lokacije, uz prethodno pribavljeno Rješenje nadležne Policijske uprave, koje je potrebno od nje zatražiti najmanje 48 sati prije predviđenog održavanja skupa.

Takođe, napominjemo da su kod prethodnih  okupljanja građana ispred deponije uočena  lica koja imaju sumnjivu kriminalnu prošlost, te svojim ponašanjem i radnjama mogu dovesti do narušavanja javnog reda i mira i zloupotrijebiti skup u neke druge ciljeve. Uočeno je da su  ista lica upućivala i određene prijetnje.

Funkcionisanje i rad deponije regulišu za to nadležne institucije, a nipošto udruženja i pojedinci”, navodi se u saopštenju MUP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)