Završen drugi stepen kursa crtanja i dizajna

Drugi stepen kursa crtanja i dizajna pod nazivom „Projekat očuvanja i njegovanja kulturne baštine kroz edukacije i radionice crtanja i dizajna“, koga je besplatno za 20 polaznika organizovao HKD Napredak – Glavne podružnica Mostar, uspješno je završen.

Kurs crtwnja i dizajna organizovn je u suradnji s Narodnom bibliotekom HNK-a i uz podršku Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH i Grada Mostara.

Voditelj kursa Višeslav Lučić, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna, izjavio je kako sada slijedi uručenje certifikata polaznicima i 14 januara 2020. godine izložba najboljih radova. 

„Održavajući radionice crtanja i dizajna nastojali smo polaznike upoznati s djelima, kulturnim spomenicima i baštinom općenito, kao i s teoretskim dijelom umjetnosti, crtanja i dizajna, te im praktično pomoći to isto prenijeti na papir, razviti njihove kreativne sposobnosti i podstaći ih na kreativno razmišljanje i kulturno ih edukovati“, istakao je Lučić.

Podpredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka uputio je još jednom riječi zahvalnosti Gradu Mostaru i federalnom Ministarstvu kulture i sporta i ministrici Zori Dujmović, što su podržali ovaj Napretkov projekat.

(NovaSloboda.ba)