Novogodišnja predstava “Eto nama Djeda Mraza”

I ove godine, povodom novogodišnjih praznika, Pozorište lutaka u Mostaru za mostarske mališane priređuje nezaboravnu predstavu, koja će se igrati u nedelju 22.12. sa početkom u 11 sati, kao i u nedelju, 29. decembra, u terminima 11 i 18 sati.

Predstava Pozorišta lutaka Mostar „Eto nama Djeda Mraza“ klasičan je novogodišnji igrokaz za djecu, u kome se prepliću živa igra glumaca i lutkarska animacija. Autor teksta i reditelj ove predstave je Nedžad Maksumić, glumac i reditelj.

Troje glumaca u uvodnom dijelu predstave u interaktivnoj igri sa djecom veselo i duhovito čekaju najdražeg gosta, traže ga i, u početku, ne pronalaze. Savladavajući sve prepreke i nesporazume, najzad uspijevaju. Jednostavan i predvidljiv rasplet logično završava pojavom djeci najželjenijeg lika ove predstave – Djeda Mraza, koji na kraju dijeli djeci novogodišnje darove.

U predstavi se pleše i pjevaju specijalno za ovu predstavu napravljeni novogodišnji songovi. Glumci animiraju lutke napravljene u najboljim lutkarskim radionicama Bugarske. Svi likovi u predstavi su djeci bliski i razumljivi, sa svojim manama i vrlinama. Sve podsjeća na dječiju igru i lepršava je priča o prijateljstvu i odanosti.

Trajanje predstave nije predugo, kako bi se i najmlađoj djeci omogućilo da zadrže pažnju. Bogato iskustvo kolektiva Pozorišta lutaka Mostar u radu na ovakvim projektima garantuje dobru zabavu za djecu i roditelje, te poučnu, lijepu i razigranu predstavu.

“Pozivamo sve roditelje, kao i firme koje djecu svojih uposlenika žele obradovati novogodišnjim paketićem, da nas pozovu i na vrijeme rezervišu kartu/termin. Roditelji su, paketić koji pripreme za svoje dijete, obavezni donijeti najkasnije dan prije igranja predstave”, poručuju iz Pozorišta lutaka Mostar..

Rezervacije karata po cijeni od 5 KM može se izvršiti na telefon 036/552-625 i email: marketing@plm.ba.

(NovaSloboda.ba)