BH Telecom i Samsung vas vode na edukativno predavanje dr. Ranka Rajovića

U organizaciji kompanija BH Telecom i Samsung, u petak, 13. decembra će se u Sarajevu održati besplatno edukativno predavanje jednog od najvećih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod djece, dr. Ranka Rajovića na temu “Izazovi odgoja djece u digitalno doba”.

Predavanje dr. Rajovića će se održati u sportskoj dvorani Novo Sarajevo sa početkom u 18 sati, a namijenjeno je prvenstveno roditeljima, ali i ostalim građanima zainteresovanim za ovu temu.

Roditelji su više nego i jedna druga grupa društva suočeni sa izazovima digitalnog doba. Tehnologija, odnosno pametni telefoni su nam donijeli velike pomake i uveliko olakšali život. Međutim, roditelji su svjedoci i negativnih efektata korištenja, odnosno prekomjernog korištenja pametnih telefona, posebno kada je riječ o djeci mlađeg uzrasta. Definitivno, tehnologiju treba upotrebljavati racionalno i s ciljem razvoja ličnog integriteta, znanja i mogućnosti, ali se roditelji na tom putu suočavaju sa brojnim nedoumicama.

Odgovore na brojne izazove daju upravo predavanja dr. Ranka Rajovića, koji je jedan od najvećih stručnjaka i najtraženijih predavača u regiji u oblasti razvoja i vaspitanja djece, a njegov sistem učenja NTC podstiče zdrav razvog mozga kod djece, podržava potencijale djeteta, a dječije igre smatra ključnim faktorom za razvoj inteligencije.

Profesor svoje učenje nesebično dijeli na brojnim seminarima i radionicama, a njegov NTC program primjenjuje se u 17 država Evrope, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Dr. Rajović će u Sarajevu govoriti o najaktuelnijim pitanjima današnjice :

•           Kako mobiteli i tableti utiču na mozak djeteta?

•           Jesu li naša djeca sigurna u virtualnom svijetu?

•           Kako ih naučiti da koriste prednosti interneta?

•           Šta čeka našu djecu za 20 godina?

•           Koja su to zanimanja budućnosti?

•           Koje su zamke roditeljstva?

•           Šta je biološka manipulacija djeteta?

•           Koje osobine moramo razvijati kod djece?

Za sve posjetioce ovog događaja ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog kapaciteta sale, obavezna prethodna registracija putem linka https://bit.ly/2YBtl85, nakon čega će posjetioci na svoj e-mail dobiti QR Code, koji će ujedno biti i ulaznica na predavanje, saopšteno je iz BH Telecoma.

(NovaSloboda.ba)