Iduća godina u znaku značajne saradnje BH Telecoma i bh. kinematografije

Na inicijativu v.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedina Kahrimana i v.d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja Elvedina Kanafije, juče je održan sastanak sa najnagrađivanijim bh. filmskim autorima i filmskim radnicima.

Sastanku su prisustvovali Srđan Vuletić, Mirsad Purivatra, Emir Hadžihafizbegović, Pjer Žalica, Danis Tanović, Aida Begić, Amra Bakšić-Čamo, Ademir Kenović, Mirza Hamzić i Jovan Marjanović.

Kako je istaknuto, povod za ovaj značajan sastanak je početak saradnje BH Telecoma sa najuspješnijim autorima bh. kinematografije na kreiranju bh. kinematografskog sadržaja i značajnog pokretanja domaće kinematografske scene.

„BH Telecom je, kao što je najavljeno tokom Sarajevo Film Festivala, pokrenuo izgradnju najveće bh. platforme za produkciju bh. filmova i serija. Cjelokupna inicijativa ima za cilj iskazivanje društvenoodgovornog odnosa i spremnosti da podržimo bh. kinematografiju te da kreiramo kvalitetne sadržaje koji će povećati zadovoljstvo naših korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja tv usluzi“, rekao je v.d. generalni direktor Sedin Kahriman i najavio objavu javnog poziva za bh. filmske projekte.

Poznati filmski autori nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost zbog sastanka, na kome su dogovoreni sljedeći koraci saradnje, te iskazali spremnost za realizaciju zajedničkih projekata u skoroj budućnosti.

Emir Hadžihafizbegović i Pjer Žalica istakli su da je održani sastanak vrlo značajan korak za bh. kinematografiju, jer omogućava da se iz pojedinačnih napora pređe u fazu filmske industrije, što će osigurati kvalitetne projekte, ali i posao za filmske radnike i brojne studente Akademije scenskih umjetnosti.

Bh. oskarovac Danis Tanović je rekao da je ovo početak saradnje na obostrano zadovoljstvo, koja je vrlo značajna i za filmske radnike i za BH Telecom i da u BiH ima dovoljno talenta kojima se ovom inicijativom otvara značajan prostor za rad, što će sigurno ubrzo rezultirati brojnim kvalitetnim projektima.

(NovaSloboda.ba)