Mladi pjesnici protiv ovisnosti u petak u Los Rosalesu

Mini festival ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’ održaće se u petak, 13. decembra s početkom u 15 sati u Centru za djecu sa posebnim potrebama Los Rosales u Mostaru, u organizaciji SPKD Prosvjeta, Mostar. 

Program će započeti predavanjem psihologa Marka Romića na temu ovisnosti. Potom će biti upriličena promocija zbornika radova učenika osnovnih škola Mostara ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti 2”.  Riječ je o zborniku radova s književnog konkursa na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.  

Nakon promocije zbornika, biće upriličena dodjela nagrada i priznanja učesnicima književnog konkursa. Sve to uz prikladan zabavni program i druženje. 

Projekat SPKD Prosvjeta, Mostar – ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, drugu godinu zaredom ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i edukovati ih o toj društvenoj pošasti. U sklopu projekta, zbornik će naknadno biti podijeljen osnovnim školama grada Mostara.           

Ulaz na mini festival ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’ je slobodan.

Pozvani su svi učenici, nastavnici iz osnovnih škola Mostara, roditelji i svi građani koji žele čuti kako osnovci promatraju problem ovisnosti, saopšteno je iz SPKD Prosvjeta Mostar.

(NovaSloboda.ba)