Okrugli sto „Interkulturalno učenje i teatar spona za zdraviju i perspektivniju budućnost BiH“

Na Memorijalnoj sceni 2532 (Ulica Maršala Tita 128), upetak13. decembraa, s početkom u 11 sati, održaće se okrugli sto „Interkulturalno učenje i teatar spona za zdraviju i perspektivniju budućnost BiH“, koji se realizuje kao dio aktivnosti projekta „Omladinski pozorišni kamp i festival AGON“.

Kako je najavljeno iz MTM-a, na okruglom stolu razgovaraće se o ideji projekta „Omladinski pozorišni kamp AGON“; iskustvima mladih u projektu i uticaju na njihov život u lokalnoj zajednici; ulozi institucija kulture, lokalne vlasti, organizacija NVO i pojedinaca u kreiranju i razvoju kulture; interkulturalnosti i obrazovanju kroz umjetnost i o odnosu i saradnji sa drugim lokalnim zajednicama, kao i saradnji sa drugim organizacijama na području BiH.

Učestvuju: moderator Jefimija Ot, komparativist, stručni saradnik Miroljub Mijatović, rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica i koordinatorprojekta Željko Milošević, upravnik Gradskog pozorišta Trebinje i izvršni direktor KS Male stvari.

(NovaSloboda.ba)