Promovisano 37 doktora nauka Sveučilišta u Mostaru

U sklopu „Dana Sveučilišta“, u srijedu je promovisano 37 doktora nauka i umjetnosti Sveučilišta u Mostaru (SUM), a dodijeljene su i plakete za izuzetan doprinos razvoju Sveučilišta.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić zahvalio je doktorantima na povjerenju koje su ukazali SUM-u i fakultetima prilikom izbora doktorskih studija.

Naglašavajući kako je put doktoranata bio izazovan, težak, ali i uspješan, Tomić se osvrnuo i na nobelovca Nelsona Mandelu, po kome je obrazovanje “najmoćnije oružje kojim možemo mijenjati svijet”.

Plaketa za izuzetan doprinos razvoju Sveučilišta dobili su prof. dr. sc. Danilo Nikolić, prof. dr. sc. Franjo Ljubić, akademik Božo Žepić, prof. dr. sc. Zdenko Ostojić, prof. dr. sc. Helena Škobić, Ivan Knezović, Marijan Tustonja i Sveučilišni teatar.

Rektor Tomić istakao je tom prilikom kako dobitnici plaketa podupiru i podstiču razvoj i promociju mostarskog Sveučilišta.

“Mi vas jako cijenimo i mislimo da u zajedničkoj sinergiji možemo postići veće rezultate”, kazao je Tomić.

U ime dobitnika plaketa obratio se prof. dr. sc. Danilo Nikolić, inače rektor Univerziteta Crne Gore, koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, kao i očekivanja da ona bude intenzivirana u sljedećoj godini.

“Ovo priznanje i ukazano povjerenje doživljavam s posebnom emocijom i prijateljskim činom”, kazao je Nikolić, saopšteno je iz Sveučilišta u Mostaru.

(Fena)