Prvi trailer za novi Bond film

Napokon je prikazan i prvi trailer za novi film o Jamesu Bondu.

Dvadeset i peti nastavak špijunske serije unio je toliko nemira da su obožavaoci 007 već počeli sumnjati da će ga i biti. Ali, konačno, sada se mogu smiriti: Naslov „ No Time To Die“, „Nema vremena za smrt“ čini se kao pozitivan znak.

Kino startu u aprilu, ništa više ne stoji na puta, pa čak i prvi dugi trailer izgleda zaista obećavajuće. London, italijanska Matera i Jamajka samo su neke od prepoznatljivih desetinacija.

Zvijezda 007 Daniela Craiga sa licencom za ubijanje, ponovo se kreće po cijelom svijetu. A grublji je i brži nego ikada do sada. Možda ponekad ne baš u finom engleskom stilu, ali zagarantovano sa puno akcije i uzbuđenja!

Zapravo, Bond više ne želi znati za tajnu službu Njenog Veličanstva i uživa u penziji – sve dok njegov bivši kolega iz CIA-e Felix Leiter (Jeffrey Wright) ne stupi u kontakt s njim, jer je otet jedan  značajan naučnik.

007 nema drugog izbora, nego da se pridruži i krene u osjetljivu misiju spašavanja. Ubrzo, međutim, nailazi na super opasnog Safina (glumio ga je Rami Malek, koji je osvojio Oscara kao Freddie Mercury u “Bohemian Rhapsody”).

Pojavljuje se, takođe, i jedno veliko iznenađenje: vraća se Christoph Waltz. U prethodniku “Spectre” još kao negativac, a sada sjedi iza rešetaka. Ali, sama činjenica da se austrijski glumac vraća, bila je sve do sada velika tajna.

Lea Seydoux, Ralph Fiennes i Ben Wishaw su se vratili. Potpuno nova je Lashana Lynch (“Kapetan Marvel”), koja je već naslijedila svog prethodnika, kao agenta dvostruke nule u Bondovom odsustvu, za britansku tajnu službu. Sukob između Starog i Novog obećava dosta eksplozivnosti.

Da li će Lynch i dalje biti novi Bond? Jer, Daniel Craig definitivno prestaje nakon “Nema vremena za smrt”. U prošlosti se već dosta šuškalo o ženskoj 007.

25. Bond biće najskuplji nastavak dugotrajne filmske serije iz Velike Britanije do danas. Dosta i zbog turbulentne produkcije: Bilo je više promjena scenarija, čak je i režiser promijenjen. Na kraju je režiju doveo do kraja režiser „True Detective“-“Pravog detektiva”, Cary Joji Fukunaga.

Kako se očekuje, „James Bond 007: „Nema vremena za smrt“ u kinima bi trebao biti od aprila 2020. godine.

(bild)

Z. N.

(NovaSloboda.ba)