Vozilom uletila u ugostiteljski objekat, jedna osoba preminula

Jedna je osoba smrtno stradala dok ih je četvero povrijeđeno u nesvakidašnjoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u noći s petka na subotu u Labinu, kada je putnički automobil sletio s ceste i uletio u ugostiteljski objekat, izvijestila je istarska policija.

Policija je dojavu o nesreći zaprimila u 23,46 sati, a prema za sada raspoloživim informacijama putnički automobil je najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine sletio s ceste i uletio u prostor ugostiteljskog objekta “Rock caffe” u Ulici Zelenice 16. Tom prilikom je povrijeđeno pet osoba koje su se nalazile u navedenom objektu, od kojih je jedna osoba preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu do bolnice, prenijela je Hina.

Policija nije htjela iznijeti informaciju o vozaču koji je upravljao vozilom, jer je uviđaj, koji je uz pripadnike labinske saobraćajne policije obavljao i županijski državni tužilac, bio još u toku.

Neslužbeno se saznaje kako se radi o djevojci, koja je bila za upravljačem vozila “Polo Volkswagen” pulskih registarskih oznaka. Goste prepunog “Rock Caffea” iznenada je prekinuo strahoviti udar. Većima gostiju, na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara, bila je prisebna, pa su, do dolaska Hitne pomoći, odmah priskočili povrijeđenim, izvukli automobil i počistili porazbacan inventar, kako bi olakšali pristup osoblju Hitne pomoći.

(Fena)